sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Helppoo ja kivaa jos sen vaan osaa


Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, pojat pääsivät 11. päivä polvitarkkiin. Tarkastuksessa ei kauan kestänyt, sillä molempien shetlantilaisten polvet olivat priimaa eli 0/0 molemmilla! Foxin polvia kyllä jännitin, koska Foxin jalat naksuvat aika usein. Jännittäminen oli onneksi ihan turhaa!


Torstaina treenattiin Zekon kanssa japseja ja erilaisia keppikulmia. Zeko pääsi vielä itsekseen aksaamaan, sillä Fox palaa lomalta vasta ensi viikolla.
Japanilaiset alkavat sujumaan jo ihan hienosti. Viime aikoina niitä on tehty melkein joka viikkotreeneissä eli toistoja on kertynyt kiitettävästi ja oikea ajoitus löytyy aina vain nopeammin. Zeko kuitenkin kaarrattaa heti suuremmat kaarrokset jos puolenvaihto tulee myöhässä. Zeko tulee myös herkästi hypystä ohi jos en muista kääntyä estettä kohti.
Seuraava treenattava kohta oli A:n jälkeen kepeille ohjaaminen. Zeko teki muutaman turhan lennokkaan Aan, josta sai palautetta. Zeko siis jätti yhden laukka-askeleen harjan ylityksen jälkeen välistä ja loikkasi suoraan kontaktialueelle. Keppien eka väli oli Zekolle tosi vaikea löytää A:n jälkeen, vaikka kulma ei ollut hirveän vaikea. Vaadittiin useampi toisto ennen kuin eka väli löytyi.
Toisella kiekalla keskityttiin enemmän radan toiseen puoliskoon, jossa vahvistettiin takaakiertoa ja itsenäisiä keppejä. Takaakierto onnistui Zekolta tosi hyvin ja pääsin itse etenemään Zekon vielä suorittaessa hyppyä. Putken jälkeen edettiin lujaa kepeille. Tämä keppikulma oli Zekolle huomattavasti helpompi kuin edellinen. Zeko valitsi vain kerran väärän välin. Zeko suoritti kepit hienosti myös itsenäisesti. Tässäkin kohtaa Zeko livahti vain kerran liian aikaisin kepeiltä pois.
Radan lopussa ei ollut enää mitään sen kummallisempaa, sen kun vain päästeli menemään!
Tällä kertaa rimat olivat 35 cm, joten mentiin sen verran lujaa, että treenipätkät eivät voineet olla kovin pitkiä. Zeko teki kuitenkin tosi hienosti! Keppikulmat tarvitsevat vielä paljonkin treeniä, mutta eiköhän se eka väli ala sieltä kohta löytyä!


2 kommenttia:

  1. Miksi video on nopeutuksella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, Zekoa ei pysty hidastamaan! :D Ite kyllä tarviisin sitä nopeutusta... :)

      Poista