keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Seuranmestikset 2017


Viime kuun viimeisenä viikonloppuna kisattiin Zekon ja Foxin kanssa SSKK:n seuranmestaruuksista. Zeko sai kisata kaikki kolme rataa ja Fox kilpailevien radan.

Zeko kävi kuumana ennen ensimmäistä rataa. Radallakin mentiin aika lujaa. Vauhtihan ei meitä haittaa eikä nollatkaan. Ensimmäinen rata sisälsi näitä molempia ja voitettiin medit sekä tosimölli mestari -titteli.
Uusinnalla treenattiin enemmän sitä lähtöä.

Toinen rata eli möllirata sisälsi hyppyjen ja putkien lisäksi A:n ja puomin. Ekalla startilla Zeko teki puomilla huono osuman, joten jouduin vähän muistuttamaan miten puomi tehtiinkään kisavireestä huolimatta. Zeko tiesi kyllä itsekin, että osuma ei ollut paras mahdollinen, joten hän kiipesi ihan itse takaisin puomille ja teki paremma osuman.
Uusinnalla Zeko ei arponut puomilla yhtään vaan teki mageen ainakin 4 tassun osuman! Itse asiassa koko rata meni tosi hienosti ja puhtaasti. Tälläkin radalla Zeko voitti medit helposti suunnilleen 26 ja puolella sekunnilla. Toiseksi tulleen koirakon aika oli 41.?? sekuntia. Zekon aika oli myös nopein kaikista säkäluokista. Möllimestarin titteliä Zeko ei kuitenkaan pikaisen sääntömuutoksen takia saanut. (Uuden säännön mukaan koirakko ei voi voittaa kuin vain yhden seuranmestari tittelin.)


Kolmas rata sisälsi pari kohtaa, jotka olivat Zekolle teknisesti turhan vaativia täydessä vauhdissa. Zekotin yritti kuitenkin hienosti! Paras kohta tällä radalla oli hieno puomi, jonka jälkeen Zeko löysi kepit itsenäisesti!

Zekon jälkeen oli Foxin vuoro päästä radalle. Fox näytti hienosti osaamistaan tekemällä radan ainoan nollan. Sen ansiosta Foxista tuli SSKK:n kilpailevien seuranmestari!
Ja koska velipoika pääsi kisoihin katsomaan ja samalla kuvaamaan, sain videot jokaisesta radasta!



Viikko seuranmestiksien jälkeen kävi meille Foxin kanssa treeneissä jotain odottamatonta.
Foxin kanssa treenattiin ihan normaaliin tapaan, jonka jälkeen lähdettiin jäähkälenkille kahdestaan. Loppumatkasta meitä vastaan tuli irrallaan oleva karjalankarhukoira ilman omistajaa. Luonnollisesti yritin kiertää Foxin kanssa koiran kauempaa ja rauhassa. Yht'äkkiä tuo karjis hyökkäsi Foxin päälle ilman syytä. Koira tarrasi Foxin takapäähän kiinni ja Fox huuti suoraa huutoa. Onneksi sain napattua Foxin syliin ja lähdin kävelemään hitaasti kohti ihan lähellä olevaa aksahallia. Koira roikkui mun hihassa kiinni ihan hallin ovelle asti. Ovella koira kääntyi takaisin. Se todennäköisesti lähti karkuun autoissa haukkuvia koiria. Zeko ainakin piti autossa sellaista meteliä, että ei koskaan.
Sisälle päästyäni kerroin tai no huusin, että ulkona on irtokoira joka kävi juuri Foxin päälle. Muiden treenit loppuivat aika nopeasti. Seuraavaksi soitettiin paikalle poliisi, sillä itselläni oli 3x4 cm puremajälki vasemmassa kädessä. Fox liikkui suureksi onneksi normaalisti eikä aristanut mitään kohtaa. Onneksi Foxilla oli päällä pomppa, joka oli näemmä suojannut hyvin.
Myöhemmin paikalle tuli poliisi, joka tiesi irtokoiran omistajan. Koira oli saatu kiinni ja asiat saatiin sovittua puhelimitse.
Fox selvisi pompan ansiosta yhdellä pienellä hampaan jäljellä. Isoja henkisiä traumojakaan ei ole näyttänyt jäävän. Faskiakäsittelyä ei Foxille kuitenkaan pystytty samana viikonloppuna tekemään, koska puremakohta oli vielä turvoksissa ja siinä oli nestekertymää. Foxin takapää on kuitenkin taas kerran jumissa, joka näkyy selvästi Foxin tekemisessä. Arjessa Fox on ollut oma iloinen itsensä, vielä kerran ONNEKSI!

Elohiiri Zeko pääsi myös faskiakäsittelyyn. Myös hänen takapuolensa oli juntturassa, nimittäin juoksemisen takia. Zekottimen jumit saatiin taas kerran nopeasti auki ja sepä olikin mukava kuulla kaiken tämän härdellin jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti