lauantai 26. elokuuta 2017

Elokuun aksapäivitys


Elokuu on vierähtänyt todella nopeasti ja nyt ollaankin jo kuun lopussa. Yhtäkään postausta en ole saanut kirjoitettua vaikka meille on ehtinyt sattua ja tapahtua vaikka mitä treenirintamalla! Kameraakaan en ole ulkoiluttanut, joten postauksen kuvat ovat vähän tylsiä sisäkuvia.

8. päivä suunnattiin Zekon kanssa kahdestaa Kuopioon Tiian ratatreeneihin. Matkalla mietin, että suuntaakohan Zeko joka välissä puomille vai malttaako tehdä rataa. No eihän Zeko ehtinyt edes paikantaa puomia, kun oli niin kiire seuraavalle esteelle.
Rata oli Zekolle vielä vähän turhan pitkä ja haastavia kohtia sisältävä, joten päätettiin tehdä meille vaikeita kohtia pätkissä.
Ekaksi treenattiin liikkeessä takaakiertoon lähetystä ja in-käskyä eli testattiin verbaalisten käskyjen toimivuutta. Takaakierto (hienon!!) A:n jälkeen oli ensin sekolle Zekolle vaikea, mutta kun kerran tuli onnistuminen niin Zeko tuumasi, että täähän oli ihan piece of cake. Seuraavaksi treenattiin in-käskyä. Homman nimi oli se, että in -käskystä Zeko hyppää esteen ohjaajan puolelta. Käskyä tuettiin vielä tutulla ja turvallisella vastakädellä (vastakäsi=in). In:niä ollaan treenattu jonkin verran kotona puilla ja kerran ihan esteellä. Vasemmalle onnistuu hieman paremmin kuin oikealle puolelle, mutta jatketaan treenaamista.
Radan helpommat kohdat onnistuivat muuten superisti, mutta muurille Zeko tarvitsi pienen tyrkkäyksen. Tosin muuria ei kovin monesti treeneissä ole ollutkaan, joten se pääsi myös treenilistalle.
Kokonasuudessaan treenit olivat opettavaiset vaikka sellaisia uusia treenattavia juttuja ei tullutkaan esille. Zekolla oli ihana asenne ja hän tarjosi monia eri ratkaisuja itsenäisesti!


10. päivä Zeko pääsi Saarijärvelle epiksiin treenaamaan puomia kisavireessä. Lämppälenkin jälkeen Zeko kävi hurjastelemassa tosimölliradalla kaksi kertaa. Ekalla startilla Zeko oli hyvin kuulolla ja teki hienosti, mutta ohjaaja mokasi radan unohtamalla putkijarrun. Sen seurauksena Zeko livahti väärälle esteelle (15 rv). Toisella startilla korjattiin virheet ja tehtiin nolla nopeimmalla ajalla!
Mölliradalla tuli 15 rv eli hylky molemmilla starteilla. Ekalla startilla uusittiin roiskautus puomi ja toisella Zeko valitsi väärän putkenpään puomin jälkeen (palkkaajan ollessa oikean putken pään edessä).
Kilparadalla ei ollut enää palkkaajaa puomin jälkeen ja Zeko teki joka kerralla mageesti. Puomi mentiin radalla kahdesti ja toisella kerralla puomilta käännyttiin. Pikkuhiljaa ne käännöksetkin sieltä tulee! Uusinnalla ohjasin Zekon huolimattomasti putkeen josta tuli vitonen. Toinen vitonen tuli, kun Zeko skippasi yhden keppivälin. Keinulta ei tullut virheitä, mutta se oli omaan silmään vähän liian vauhdikas. Zeko juoksi ihan päähän asti, jonka seurauksena vauhti ei pysähtynyt kovin nopeasti.
Näissä kisoissa Zeko oli aikamoinen palkintopossu: tosimöllien 1. ja möllien sekä kilpailevien 2.

13. päivä oli Foxin vuoro loistaa Jatin kisoissa. A-aksaradalta tehtiin nolla reilun sekunnin yliajalla ja sijoituttiin toisiksi! Fox oli aluksi vähän kankea, mutta vauhtia alkoi kertyä nopeasti ja lopussa mentiin jo lujaa.
B-aksaradalla mentiin edellistä rataa lujempaa, mutta Fox loikkasi taas A:lta, josta tuli tietysti vitonen. Tällä radalla Fox selvästi nautti menosta ja vire oli korkealla! Keinu toimi nyt hienosti ja puomikin B-radalla kohtalaisesti.


Viikkotreeneissä ollaan tehty Foxin kanssa paljon kontakteja. Puomilta vapautus ja A ovat olleet tarkassa pilkun viilauksessa. Tällä viikolla treenattiin kontaktien lisäksi itsenäisiä keppejä ja ohjauksissa keskityttiin japanilaiseen. Foxilla on ollut nyt viimeaikoina treeneissä sellainen itseäni miellyttävä asenne. Tuntuu siltä, että nyt kun Foxin jumit on saatu hyvin auottua niin kehitystä tapahtuu. Fox syttyy treeni treeniltä enemmän ja vauhti sekä tekemisen ilo kasvaa!

Zeko taas on kehittynyt kepeissä ihan jäätävän paljon! Torstaina pystyin jo melkein kävelemään vastaan Zekon pujotellessa. Leijeröintikin onnistuu ja eka keppiväli löytyy jo hyvin.
Pieni sininen kehittyy ihan silmissä! ♥

Sellaista kuulu meidän treenirintamalle. Kotona arki ei kuitenkaan pyöri ihan normaalisti, sillä Zekolla on ilmennyt kesän aikana iho-ongelmia, jotka ovat laittaneet arkeen extra toimintaa. Kerron asiasta tarkemmin omassa postauksessaan myöhemmin, jotta tästä postauksesta ei tule ihan kilometrin mittaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti