perjantai 21. heinäkuuta 2017

KLAG #19


Viime sunnuntaina lähdettiin kahdeksan aikoihin ajamaan Kokkolaa ja Klag -aksakisoja kohti. Mukaan lähti hirmuinen määrä tavaraa, Fox sekä turistikoira Zeko. Saavuttiin kisapaikalle eli Kokkolan leirintäalueelle kymmenen kieppeillä. Ehdittiin hyvin käydä ilmoittautumassa, tsekata paikat ja käydä lämppälenkillä ennen ensimmäistä rataantutustumista.

Ensimmäinen rata oli Jari Helinin tuomaroima aksarata, joka sisälsi viisi suoraa putkea. Vauhtia ei siis tältä radalta puuttunut. Fox ei kuitenkaan ollut alkuradasta ihan täysillä hommassa mukana. Vasta ensimmäisen putken jälkeen alkoi vauhti löytyä. Suunnilleen puolet radasta tehtiin Foxin kanssa yhdessä. Neljännen putken kohdalla meinasin kompastua kentällä olevaan pehmeään hiekkaan. Juuri sillä putkella Fox sai paljon vauhtia ja pääsi livahtamaan edelle. Putki osoitti suoraan yleisöön ja Fox päätti taas käydä vähän viihdyttämässä yleisöä. Nooh matka stoppasi seuraavaksi keppien tokavikaan väliin, joka jäi Foxilta suorittamatta ohjaajan hätäisyyden takia. Fox lähti pujottelemaan väärään suuntaan, kun yritettiin korjata tuota yhtä keppiväliä. Tämäkin meni omaan piikkiin, joten ei muuta kun kekseliäälle Foxille taputukset ja sitten tsempillä rata loppuun. Otettiin vähän vauhtia putkesta ja sitten mentiin täysillä loppuun. Puomilla tosin Fox varasti taas, joten tiedetään mitä treenataan.


Meidän ensimmäisen ja toisen radan välillä oli luppoaikaa neljä tuntia. Odotellessa käytiin kahvilla, katsottiin kojut läpi, käytiin kävelemässä, katsottiin ratoja sekä tutustuttiin erääseen Pikikuonolaiseen.
Zeko pääsi myös treenaamaan rauhoittumista kisaympäristössä ja ihan hienosti se sujuikin. Aurinko paistoi koko päivän ja lämpöä oli sellaiset 22 astetta.

Neljän aikoihin pääsi vihdoin E-hypärin rataantutustumiseen. Rata tuntui tosi kivalta ja Foxille sopivalta jos niin voi sanoa. Hypäri sisälsi paljon takaakiertoja, jotka sopii meille paremmin kuin hyvin.
Fox oli iltapäivällä virkeämpi kuin aamulla. Se näkyi selkeästi myös radalla. Foxilla oli oikeasti vauhtia! Meidän tekeminen oli koko ajan sujuvaa, Fox oli hyvässä vireessä ja siihen pystyi luottamaan täysin. Ainoastaan yhdelle hypylle ohjasin Foxin hieman huolimattomasti, jolloin Fox meinasi tehdä hypyn takaakiertona. Sain kuitenkin korjattua virheen suht nopeasti ja päästiin jatkamaan rataa. Loppu radasta menikin sitten puhtaasti ja maaliin päästiin vitosella. Mentiin jopa niin lujaa, että päästiin helposti ihanneaikaan! Saatoin ehkä lelliä Foxin pilalle radan jälkeen ja kyllä hän olikin erittäin onnellinen koira.


Radan jälkeen käytiin heittämässä kunnon jäähkälenkki, jonka jälkeen päästiin syömään. Pitkä kisapäivä oli imenyt mehut varsinkin kokemattomasta Zekosta. Pientä sinistä väsytti niin paljon, että se kömpi pöydän alle nukkumaan sillä aikaa, kun syötiin.
Viimeisenä käytiin hakemassa Foxin kisakirja, pakattiin tavarat sekä koirat autoon ja lähdettiin ajamaan kotia kohti.

Ensi vuonna saatetaankin viettää koko KLAG #20 viikonloppu Kokkolassa, koska suurella todennäköisyydellä Zeko kisaa molempina päivinä ja Fox vain toisena päivänä. Klag -kisat alkaa pikkuhiljaa kuulua meidän kesäperinteisiin.
Harmillisesti ei osuttu kenenkään linssiin, joten postauksen kuvat ovat parin viikon takaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti