maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kesäloman treenailuja


Jes! Ulkona ei ole satanut räntää pariin viikkoon, joten voisikohan kohta alkaa kutsua tätä aikaa vuodesta kesäksi? Kesälomakin alkoi 3. päivä eli kouluhommille saa heittää hyvästit muutamaksi kuukaudeksi. Koirahommille on taas melkein rajattomasti aikaa, kun ei ole kokeet estämässä. Varsinaista kesätyötäkään mulla ei ole (laiska...). Tiistaisin kuitenkin pidän koirien arkitokokurssia ja käyn silloin tällöin myös kouluttamassa yksittäisiä koiria. Kotonakin riittää imurointia, kun kaikilla kolmella koiralla on karvanlähtö. Eiköhän siinä ole töitä yhdeksi kesäksi.

Zeko on päässyt pyörähtämään Kuopiossa muutamaan otteeseen. Juoksarit edistyy oikein mukavaa tahtia ja tehtäviä saa vaikeuttaa jokaisella treenikerralla. Radan osana puomi onnistuu kivasti ja tällä hetkellä treenin alla ovat käännökset. Zeko on saanut hirmuisesti kehuja nopeasta oppimiskyvystään, joten kyllä siellä pääkopassa taitaa ne aivotkin olla! Täältä löytyy yksi klippi Zekon hienosta puomista!



Viikkotreeneissä Zeko on saanut tehdä keppejä ja keinua. Kepit on ihan supermageet! Aloitusväli on vielä toisinaan hukassa, mutta kyllä se sieltä aina löytyy.
Keinu ei jännitä Zeekeä yhtään. Vielä pitää kuitenkin vahvistaa sitä, että keinu juostaan ihan päähän asti ja sitten stop.
Viime viikolla Zeko sai testata ensimmäistä kertaa maksien rengasta. Tälle rämäpäälle ei korkea rengas ollut homma eikä mikään ja toisaalta ihan hyvä niin.

Foxin kanssa ollaan treenattu A:ta nopeammaksi. Omassa hallissa se onnistuu hienosti. Nyt vain tarvitsee saada nopea A:n ylitys toimimaan muuallakin.
A:n lisäksi Fox on treenannut paljon hyppytekniikkaa. Parannusta on tullut hieman. Liikkuvalla hypyllä Fox on jo pari kertaa korjannut tekniikkaansa paremmaksi, joten pientä edistystä on havaittavissa. Kova hommahan se on, mutta aina kannattaa yrittää.
Näin virheistä oppineena myös Zeko treenaa hyppytekniikkaa säännöllisesti.


Lauantaina huristeltiin Viitasaarelle Hanna Degermanin aksavalkkaan. Lämmintä oli reilu 20 astetta ja treenit olivat vielä ulkokentällä, jonne paistoi suoraan aurinko. Jo tässä vaiheessa hiki oli taattu!
Zeko paineli radalla kuin viimeistä päivää. Ihme että pysyin ylipäätään mukana. Foxkin laittoi parastaan 15 sentin rimoilla.

Zekon kanssa tehtiin erityisesti välistävetoja, koska ne tuottavt vielä päänvaivaa. Välistävetoja tehtiin japanilaisilla ja se toimi Zekolle paremmin kuin hyvin. Japanilainen toimii kuitenkin vain pitkillä esteväleillä. Lyhyillä esteväleillä ohjaajan liikesuunta on vielä tärkeä, jotta Zeko ei ajele hypystä ohi. Hypylle tarvitsee siis pienen tuuppauksen, jolla koira saadaan huomaamaan, että tämäkin este täytyy hypätä. Zekolle pitää alkaa myös vahvistamaan tässä -käskyä, jolloin koiran tulee hypätä este ohjaajan puolelta. Homma toimii samaan tapaan kuin takaa -käsky, mutta vain toiselta puolelta hyppyä.
Välillä Zeko sai kurvailla rataa, jotta treenit eivät mene ihan välistäveto jankkaukseksi. Kepit toimivat radalla hienosti ja Zeko irtosi hyvin putkeen ja hypyille. Radalla tuosta ei voi olla muuta kuin ylpeä!


Foxin kanssa tehtiin rataa pienissä pätkissä. Fox teki hommia ihan hurjan hienosti kuumuudesta huolimatta. Radassa ei ollut mitään suurempaa moitittavaa, joten viimeisellä kierroksella Fox sai tehdä kolmen esteen minirataa. Tarkoituksena oli hetsata Foxia hirrrmuisesti ja saada siitä kaikki irti. Foxin mielestä tämä oli super hauska juttu ja se pinkoi minkä kintuistaan pääsi. Tähän hauskaan hetkeen oli hyvä lopettaa.

Kokonaisuudessaan valmennus oli tosi hyvä! Zekolle sain vinkkejä välistävetoihin ja Foxille vauhtiin.


Ahkeran treenaamisen lomassa on hyvä huoltaa lihaksia. Pojat pääsivät siis tänään hierottaviksi ja Foxin turkkia lyhennettiin vielä vähäsen. Molemmilta löytyi jumia selästä ja Foxilta vielä rintarangan alaosasta. Uusi hieronta tehdään kuunvaihteessa ja sen jälkeen pojat pääsevät Jyväskylään faskiakäsittelyyn.
Nyt pidetään muutaman päivän lepo ja tehdään vähän rauhallisempia juttuja. Sen jälkeen palataan takaisin treenirintamalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti