lauantai 24. kesäkuuta 2017

Juhannuksen viettoa


Juhannuksen aatonaattona käytiin vielä treenaamassa aksandeerausta. Molemmat poitsut tekivät hienosti hommia.
Zeko sai tehdä rataa pienissä pätkissä. Ensin Zeko opetteli tiukasti kääntymistä muurilta. Hypyillä Zeko tekee tiukat ja nopeat kännökset, mutta muurilla kaarrateltiin. Kaartamiset loppuivat parin toiston jälkeen ja Zeko alkoi kokoamaan itsensä käännökseen. Kun homma oli hanskassa, tehtiin ensimmäinen pätkä (1-4) kokonaan. Zeko irtosi nelosputkeen todella hienosti ilman minkään laisia saatteluita kakkosesteeltä asti.


Seuraavaksi tehtiin pätkää 5-14. Ensin testattiin pelkkä okseri, koska Zeko ei ole vielä mennyt sitä medikorkeudella. Tuntuu vähän naurettavalta kirjoittaa tätä, mutta siinäkään ei ollut mitään ongelmaa. Eipä ainakaan tullut "uusi" este Zekolle yllätyksenä sitten radalla.
Sitten tehtiin koko pätkä kepeiltä alkaen. Kepit olivat hienot ja samoin okseri. Ohjasin Zekon kasiputkeen turhan voimakkaasti. Zeko kiiti kasiputken sijaan 20 putkeen. Tässä kohtaa yksi treenikaveri oli sanonut, että Zekon kanssa ei ainakaan tule ongelmia irtoamisen kanssa!
Toisella yrityksellä saatiin onnistuminen ja päästiin jatkamaan rataa. Loppu meni hienosti ja ehdin jopa tehdä 12 hypylle valssin. Zeko irtosi taas hienosti putkelta takaakiertoon ja lopetettiin siihen.

Foxin kanssa tehtiin tällä kertaa koko rataa. Fox meinasi olla ensin ihan pihalla hommasta. Radalla se sitten saikin yhtäkkiä pienimuotoisen hepulin ja juoksi niin lujaa kuin koivistaan pääsi. Rimat olivat tänään 15 cm eli Foxin itsetunnon kasvatus on taas käynnissä. Kyllähän se noin matalilla rimoilla ihan suht lujaa päästeleekin ja se vasta onkin kivaa!
Rata eteni 13 putkelle hyvin, mutta sen jälkeen jäätiin treenaamaan takaakiertoa. Se oli kummallisesti hävinnyt pienen shetlantilaisen päästä. Kovasti Fox yritti tarjota muuria ja kaikkea muuta mahdollista. Lopulta Foxilla kirjaimellisesti välähti ja sen jälkeen Fox ei vilkaissutkaan muualle.
A:ta Fox tekee vielä yhden bumpperin kanssa, mutta pikku hiljaa voisi sitäkin alkaa häivyttämään. Bumpperin avulla Foxin laukat osuvat juuri oikeille kohdille ja Aa suoritetaan ripeästi.


 Juhannusaatto vietettiin kotosalla frisbeetä heitellen, lenkkeillen ja syöden. Zeko pääsi myös käymään uimassa uuden kelluvan frisbeensä kanssa. Zeketin kyllä rakastaa friboja yli kaiken.
Fox sai rannalla hirveät hepulit ja paineli menemään rantaviivaa pitkin Zeko perässään.
Illalla käytiin Ison Miehen leirintäalueella moikkaamassa tuttuja. Pojat pääsivät tutustumaan vilkkaaseen stabyhoundiin. Zekon mielestä uusi tuttavuus oli turhan innokas ja sitä piti komentaa. Fox päätti ottaa junnuihin ihan vaan varmuuden vuoksi vähän etäisyyttä.


Keskiviikkona meille tuli kylään corgipentu Vohveli. Zekolla ja Vohvelilla synkkasi heti. Kokoerokaan ei näitä kahta haitannut. Foxia ei oikein pentu kiinnostanut. Fox kierteli ihmisten luona kerjäämässä rapsutuksia ja huomiota sillä aikaa, kun Zeko ja Vohveli painivat. Zeko on ihan täyttä kultaa pentujen kanssa! Antaa pennun ensin tutustua ja sitten pistetään leikiksi. 💗

2 kommenttia:

  1. Jes, Yks uus shelttiblogi lukulistalle! ihania shelttejä ja onhan tuo corgipentukin aivan valloittava! Multakin löytyy shelttiblogi, joka on aika uusi, koska itse päätähtikin on vielä pentu :D

    http://roopejanelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lukijaksi liittymisestä! Kävin tsekkaamassa sun blogin. :)

      Poista