maanantai 20. maaliskuuta 2017

Zekoilua ja aksan JSP-SM-kisat


Maanantaina taputeltiin loppuun rallyn VOI/MES kurssi. Zeko oli koko treenin ajan hyvin kartalla, mutta ohjaaja meinasi töpeksiä kylttejä. Lyhyesti ja ytimekkäästi: puolenvaihdot ja hypyt olivat hurjan hienoja, samoin pujottelu ja peruutus. 270° käännös oikeaan (koira oikealla) oli Zekolle radalla uusi juttu. Kotona sitä ollaan treenattu jonkin verran, mutta radalla ei ikinä. Yksittäisenä liikkeenä toimi hyvin, joten palkattiin ensin siitä. Sen jälkeen otettiin liike hypyn jälkeen ja se onnistui hienosti.
Eteentulot ovat meille haastavia, koska en vain osaa jättää Zekolle tarpeeksi tilaa. Liike pitäisi suorittaa kyltin edessä, mutta me melkeimpä suoitetaan se kyltin edessä. Tämän takia Zeko usein käy kiertämässä kyltin. Tästä pahasta tavasta pitäisi päästä eroon, koska se selvästikin aiheuttaa meille molemmille eniten hämmennystä.
Rallytreenit jatkuvat 10.4. Myös Foxille on ryhmäpaikka ja toivon mukaan päästään kesällä jo kisaamaan.


Agilityn saralla Zeko on treenannut juoksareita ja hypyn merkkaamista. Puomin ärceet ovat olleet nättejä. Jotkut osumat tulevat vielä ylemmäksi, joten niitä hiotaan vielä. Rytmi löytyy paljon paremmin jos otetaan ensin vauhtia vaikkapa putkesta. Käännökset Zeko handlaa ehdottomasti parhaiten!
Tiistain treeneissä harjoiteltiin merkkausta tällä tavoin: Koira lähetetään putkeen ja mennään itse valmiiksi hypylle. Kun koira on putken ja hypyn puolessa välissä, poistutaan seuraavalle esteelle → palkka. Jokaisella toistolla "pidennettiin" matkaa eli siis ohjaaja lähtee aikaisemmin seuraavalle esteelle. Otettiin noin 5-6 toistoa ja viimeisellä kerralla Zekon pää näkyi putkesta, mutta koira ei ollut vielä tullut sieltä pois. Jokaisella toistolla myös merkattavan hypyn jälkeinen kaari pieneni. Zeko oppi nopeasti, joten tämän jälkeen pidettiin tauko.

Foxin kanssa treenattiin tiistaina vain muutamia pikkujuttuja, koska rimat olivat hieman korkeammalla (35-40cm) kuin normaalisti (25-30cm). Hypyt sujuivat aluksi kivasti ilman töpötyksiä, mutta jostain syystä kepit takkusivat. Fox jätti useampaan kertaan keppejen viimeisen välin menemättä, jonka takia Foxin vire laski huomattavasti ja hypyt alkoivat olla taas epävarmoja. Fox sai mennä vielä putkeen ja siitä tuli sitten super palkka. Tämän jälkeen lopetettiin.


Perjantaina lähdettiin Kuopiota ja aksan JSP-SM-kisoja kohti Foxin ja bc Pikin kanssa. Ajettiin suoraan Musti ja Mirri Areenalle ilmoittautumaan, jotta aamulla ei olisi niin kiire. Ilmoittautumisen jälkeen mentiin Iso Valkeisen hotellille. Siellä käytettiin koirat pienellä lenkillä ja syötiin hyvää ruokaa. Illalla koirilla ja varsinkin Foxilla oli hotellihuoneessa hauskaa. Pikin tullessa meidän huoneeseen Fox sai jonkun hyperinnostuskohtauksen. Nukkumaan mentiin joskus klo 22-23 aikoihin. Tämä oli Foxin ensimmäinen yö hotellissa ja siihen nähden Fox nukkui hyvin.

Aamulla herättiin kuudelta. Laitettiin kamat valmiiksi ja käytiin syömässä aamupala. Ajettiin takaisin Musti ja Mirri Areenalle kahdeksaksi. Katsottiin vähän aikaa, miten hommat pyörii ja sen jälkeen lähdin lämppäämään Foxia. Lämmittelylenkillä Fox oli vielä vähän unelias, enkä oikein saanut sitä oikeanlaiseen vireeseen ennen ensimmäistä hypäriä.
Kokonaisuudessaan rata oli tahmea meidän molempien osalta. Möhläsin itse keppejä edeltävän hypyn, koska en malttanut odottaa, että Fox lukitsee esteen. Siitä hypystä tultiin ohi. Kepeillä Fox vilkuili yleisöä ja meni yhdestä keppivälistäkin ohi. Radan loppu meni puhtaasti, mutta Fox päätti vielä kerran viihdyttää yleisö haukahtelemalla. Hieno show-koiruus tuosta kyllä tulisi!


Toisella agiradalla Fox ei enää välittänyt yleisöstä, mutta tällä(kin) radalla ohjaaja meni möhläämään keppejen viimeisen välin... Fox teki superhienot kontaktit A:lle ja puomille, joista olin ylpeä! Treenaaminen on tuottanut tulosta. Foxilla oli vire jo parempaan päin ja sen kyllä huomasi. Tällä radalla sijoituttiin seitsemänneksi. Yhteistuloksissa olimme tämän radan jälkeen sijalla 11.
Ratojen ja jäähkälenkin jälkeen käytiin ostamassa Foxille uudet Hurtan Adventure valjaat, Hurtan köysitalutin ja kotiin hylätylle Zekolle uusi lelu.

Vaikka sen kummempaa sijoitusta ei näistä kisoista tullutkaan, oli tyytyväinen agirataan ja Foxiin muutenkin. Fokkelsonin iloinen ilme maalissa oli korvaamaton! Me tehtiin hommat yhdessä ja se onkin kaikkein, tärkeintä tuloksesta viis.
Naurua ei tältä reissulta puuttunut ja matkaseura oli mitä parhain! Ei muuta kuin ensi vuonna uusiksi ja kuka tietää vaikka Zekokin olisi silloin jo messissä! (Pikkutyyppi oli muuten nääääääin onnellinen kun tulin kotiin!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti